Wilt u meer weten over Landgoed Rijckholt? Klik hier

Rijckholt Academie

Training: "Vol in Verbinding"

“Zorg goed  voor jezelf en verrijk je kennis, zo kun je beter voor kwetsbare ouderen zorgen  en voelen zij zich verbonden”.

Als zorgverlener sta je onder druk; tijdsdruk, toenemende regelgeving, tijdsdruk (verplaatsen, anders 2x druk achter elkaar), complexe zorgvragers en assertievere mantelzorg. Het lijkt haast een onmogelijke opgave om nog echt bewust contact te ervaren. Uit recent onderzoek blijkt dat cliënten en bewoners de zorgverlening pas echt waarderen wanneer deze bestaat uit aandacht, écht contact en verbinding, ook wel afgestemde zorg genoemd.

Daarom heb je soms een vitale injectie nodig waardoor je met nieuwe kennis en nieuwe energie weer vol in verbinding verder kunt. Verder in dat prachtige vak van zorg verlenen en betekenis geven aan je beroep als professional.

“Echt contact met de ander, begint met echt contact met jezelf.”

Wat gaan we doen?

De training “Vol in Verbinding” bestaat uit drie aaneengesloten dagen het is een combinatie van Theorie, Ademwerk, Lichaamswerk, Exposure en Coaching. De terugkomavond helpt je om je ervaringen verder een plek te geven richting je vervolg stappen.

Wat ga je meemaken? 

Een intensieve verkenningstocht, waarin jij centraal staat. Je gaat je meningen en overtuigingen verkennen. Je leert te luisteren naar je lichaam, je emoties, je gevoel en je intuïtie waardoor je bewuster en intenser in verbinding staat met de ander. Je gaat leren zorgen voor de ander waarbij je hart open staat, zodat je dieper in contact komt met jezelf en de mensen om je heen. We werken aan mensgerichte zorg waarbij jezelf het verbindende instrument bent en de ander zich gehoord, gezien en begrepen voelt.

Wat neem je mee naar huis?

Na afloop van de drie dagen heb je actief gewerkt, ervaren en inzicht verkregen in het herontdekken van eigen gevoelens, energie, vitaliteit en lichaamsbeleving. Daarbij maken we gebruik van kennis van de theorie van Afgestemde en helende zorg, de Interactieprincipes ondersteund met verschillende actieve en ervaringsgerichte werkvormen. Ook leer je anders te kijken naar je zorgverlening door middel van videofeedback en de Attributietheorie. Bovendien weet je dit alles na afloop actief om te zetten naar  een eerste stap van zelfzorg, vitaliteit en balans in verbinding naar jezelf en in relatie tot de (kwetsbare) ander. Het helpt je herkennen waar je staat, waar het jou om gaat, wat jouw potentie is en wat jij voor anderen betekent.

Tijdens de drie daagse verblijf je op Landgoed Rijckholt, een helende omgeving. Je onmoet hier ook van het Landgoed en je gaat op bezoek bij de ongeveer 40 ouderen die op het Landgoed wonen.

Dit alles uiteraard in een veilige bedding, zorgvuldig begeleid en ondersteund door ervaren trainers en een zeer betrokken team. Ook je verblijf wordt met veel liefde verzorgd, op het prachtige Landgoed Rijckholt gelegen in het groen en voorzien van een (h)eerlijke keuken.  

...Dat is Vol in Verbinding. Durf je de verbinding aan te gaan?

Wat levert de training je op?

  • Het brengt het mens zijn en de professional meer in balans waardoor je je steviger kunt profileren
  • Je hebt kennis verworven over communicatie, (video)interactie, attributie en afgestemde zorg.
  • Je hebt nieuwe energie, inspiratie en meer contact met je gevoel waardoor je afgestemd in verbinding staat met de zorgvrager.
  • Je bent in staat om de theoretische kennis toe te passen en de ervaringen praktisch en concreet te vertalen naar je eigen (werk)situatie.  

Praktische informatie

  • 3 aaneengesloten dagen plus een Vitaliteit-terugkom-dagdeel 
  • De aanvangstijd op dag 1 is 10.00 uur
  • De eindtijd op dag 3 is circa 14.00 uur
  • De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers
  • We werken met een klein vast team
  • Van ons mag je een deskundige, gastvrije, soms lerend confronterende maar altijd respectvolle en veilige bedding verwachten